Föreläsning & Utbildning

Anatomy Trains

Nya kurstillfällen bokade!
Nu kör vi den första delen av Structural Essentials series som heter "Arches and legs" med Don Thomson från London. Boka in den 24-26 maj 2019 och läs mer i PDF nedan.

Se bifogad PDF

Vi har också bokat in ett nytt kurstillfälle "structure and function" med populära Ari-Pekka Lindberg, boka in den 21-24 november 2019! Vi kommer ut med mer information längre fram, har ni frågor eller fungeringar är det bara att maila oss, info@srkkista.se

Äntligen i Sverige!
SRK Kista har som enda klinik i Stockholm möjlighet att erbjuda den populära 3 dagars fascia kursen från Anatomy Trains som just nu är väldigt efterfrågad och populär i hela världen. Kursledaren Ari-Pekka Lindberg reser jorden runt med denna utbildning och gjorde i aug 2018 ett stopp i Stockholm. Kursen vänder sig till dig som är Fysioterapeut, Naprapat, Kiropraktor, Personliga tränare och vill utveckla dina kunskaper inom det senaste. 

Ergonomi - förebygg arbetsrelaterade besvär

Med en bra arbetsergonomi minimeras den skadliga belastningen och många arbetsrelaterade besvär kan förebyggas och ibland helt undvikas.

Under våra arbetsplatsanalyser gör vi en individuell bedömning av varje arbetsplats. Vi utgår från arbetsuppgift, arbetsplatsens nuvarande utformning och de anställdas eventuella besvär. På plats gör vi de justeringar som vi anser möjliga och nödvändiga. Stor vikt läggs vid att uppmärksamma personalen på eventuella riskfaktorer samt att arbeta för en positiv beteendeförändring. Övrig rådgivning sker vid behov.

Ofta inleder vi med en föreläsning innan vi träffar varje enskild anställd. Utifrån era önskemål skriver vi en rapport över resultat och förslag till åtgärder.  För ytterligare information och offert, kontakta oss, via info@srkkista.se eller ring växeln på 08-720 75 50.

Ryggföreläsning - Stå upp för din rygg och hälsa!

Ta del av den senaste forskningen om nyttan av att undvika långvarigt stillasittande och hur det påverkar din hälsa negativt. På ett inspirerande sätt delges de viktigaste nycklarna att ta hänsyn till . Det handlar både om kunskap och om beteendeförändring samt insikten i hur mycket det faktiskt påverkar att stå upp på sin arbetsplats. Stående och aktivitet berörs i relation till arbete fritiden och träning.

Föreläsare är Niklas Höglund legitimerad naprapat och vidareutbildad inom OMI (ortopedisk medicin) med specialintresse i hur ryggen och kroppen reagerar på belastning.

Boka tid genom att ringa växeln på 08-720 75 50.

Mindfullness för företag

Upplever du att tiden inte räcker till? Känner du att livet rusar förbi utan att du hinner uppleva det? Har du tusen tankar som snurrar runt i huvudet då kanske Mindfullness är något för dig/er? 
Mindfullness har väl aldrig varit så aktuellt som just nu i vårt samhälle. Vi hjälper dig att öka välbefinnandet och motverka stess och depression.
Forskning visar att mindfullness både förebygger och och minskar risken att återfalla i stressrelaterad ohälsa eller depression. Man har även kunnat påvisa en rad positiva effekter på sömn, immunförsvar, smärta, nedstämdhet och oro. Personer som genomgått mindfullnesskurser upplever ofta ett ökat välbefinnande och en ökad förmåga att hantera stress.
Med samarbeten med några av de mest erfarna inom detta område hjälper vi ert företag att hitta ett upplägg som passar just er, vill ni ha en kurs eller kanske en inspirationsföreläsning om detta är något för er?
Hör av er för mer information om du är nyfiken på vad vi kan erbjuda er inom detta spännande område.