Föreläsning & Utbildning

Anatomy Trains

SRK Kista har arrangerat den populära 3 dagars fascia kursen från Anatomy Trains som just nu är väldigt efterfrågad i hela världen. Kursledaren Ari-Pekka Lindberg reser jorden runt med denna utbildning och gjorde i aug 2018 ett stopp hos oss. Kursen vände sig till dig som är Fysioterapeut, Naprapat, Kiropraktor och Personliga tränare som ville utveckla sina kunskaper inom det senaste. Vi hoppas på fler kurstillfällen framöver, och vi kommer informerar om det, när nya datum är bokade.


Ergonomi - förebygg arbetsrelaterade besvär

Med en bra arbetsergonomi minimeras den skadliga belastningen och många arbetsrelaterade besvär kan förebyggas och ibland helt undvikas.

Under våra arbetsplatsanalyser gör vi en individuell bedömning av varje arbetsplats. Vi utgår från arbetsuppgift, arbetsplatsens nuvarande utformning och de anställdas eventuella besvär. På plats gör vi de justeringar som vi anser möjliga och nödvändiga. Stor vikt läggs vid att uppmärksamma personalen på eventuella riskfaktorer samt att arbeta för en positiv beteendeförändring. Övrig rådgivning sker vid behov.

Ofta inleder vi med en föreläsning innan vi träffar varje enskild anställd. Utifrån era önskemål skriver vi en rapport över resultat och förslag till åtgärder.  För ytterligare information och offert, kontakta oss, via info@srkkista.se eller ring växeln på 08-720 75 50.

Ryggföreläsning - Stå upp för din rygg och hälsa!

Ta del av den senaste forskningen om nyttan av att undvika långvarigt stillasittande och hur det påverkar din hälsa negativt. På ett inspirerande sätt delges de viktigaste nycklarna att ta hänsyn till . Det handlar både om kunskap och om beteendeförändring samt insikten i hur mycket det faktiskt påverkar att stå upp på sin arbetsplats. Stående och aktivitet berörs i relation till arbete fritiden och träning.

Föreläsare är Niklas Höglund legitimerad naprapat och vidareutbildad inom OMI (ortopedisk medicin) med specialintresse i hur ryggen och kroppen reagerar på belastning.

Boka tid genom att ringa växeln på 08-720 75 50.

Mindfullness och Yoga för företag

Upplever du att tiden inte räcker till? Känner du att livet rusar förbi utan att du hinner uppleva det? Har du tusen tankar som snurrar runt i huvudet då kanske Mindfullness är något för dig/er? 
Mindfullness har väl aldrig varit så aktuellt som just nu i vårt samhälle. Vi hjälper dig att öka välbefinnandet och motverka stess och depression.
Forskning visar att mindfullness både förebygger och och minskar risken att återfalla i stressrelaterad ohälsa eller depression. Man har även kunnat påvisa en rad positiva effekter på sömn, immunförsvar, smärta, nedstämdhet och oro. Personer som genomgått mindfullnesskurser upplever ofta ett ökat välbefinnande och en ökad förmåga att hantera stress.
Med samarbeten med några av de mest erfarna inom detta område hjälper vi ert företag att hitta ett upplägg som passar just er, vill ni ha en kurs eller kanske en inspirationsföreläsning om detta är något för er?
Hör av er för mer information om du är nyfiken på vad vi kan erbjuda er inom detta spännande område.