Naprapat i Kista

Behandlingsrum för våra naprapater i Kista

Naprapatbehandlingar utförs på våra kliniker i Kista och Bålsta och även ute på ditt företag om det finns önskemål om det. Ibland åker vi ut med våra naprapater för att behandla vid enstaka tillfällen och på många företag kommer vi regelbundet 1-4 ggr/månad.

Våra verksamma naprapater på Stockholms Rehabklinik Kista är Annica Sander och Niklas Höglund. Vi har vidareutbildning inom olika områden och lång och gedigen erfarenhet som behandlande naprapater både på klinik och ute på företag.

Annica Sander, Niklas Höglund och Jonatan Manros kan du även träffa på mottagningen i Bålsta.

Vem behöver besöka en naprapat?

Naprapatbehandlingar passar dig som söker effektiv hjälp både vid akuta och mer långvariga besvär från muskler och leder, det vi kallar för "rörelseapparaten". God effekt nås vid komplicerade smärttillstånd, men även när syftet bara är att optimera funktion och rörelse.

Vi arbetar såväl med unga som äldre samt även med barn och idrottare på hög nivå. Alla besvär och människor är unika men en vanlig behandlingsserie hos en naprapat är på två till sex behandlingar. Diagnostik och manuell behandling varvas med konkreta råd och övningar och anpassas efter dina besvär och behov.

Inför ditt besök hos naprapaten

Inför ditt första besök är det bra att tänka igenom hur dina besvär uppkom och hur de har varierat med tiden? Det är viktig information för oss! 

Naprapatbehandlingar utförs av våra legitimerade naprapater. Utbildningen för att bli naprapat är 5 år och legitimation utfärdas av socialstyrelsen. Vi utför behandlingar i både akut och mer förebyggande syfte. Våra naprapater gör alltid en grundlig undersökning (anamnes) där vi ställer frågor om hur du mår och hur länge du ev har känt av ditt besvär. Naprapaten utför tester där vi ser hur din kropp svarar eller var du har ont och efter det bildar vi oss en uppfattning om hur vi kan behandla och vad du själv bör göra för att vårt samarbete med dig ska bli så effektiv som möjligt.

Vanliga behandlingstekniker för oss naprapater är massage, triggerpunktsbehandling, stretch, mobilistering, manipulation och akupunktur.

Vi behandlar de flesta besvär från muskler och leder och många av våra patienter förstår vikten av en regelbundenhet i besöken hos oss men ibland så är de akuta skadorna som gör att vi träffas första gången. Vi är noggranna med att förklara och utbilda patienten med det vi kan för att vi vet att det är av högsta vikt att patienten förstår och är delaktig i sin rehabilitering.

Stötvågsbehandling

På kliniken i Kista kan vi också erbjuda stötvågsbehandling som ett kompliment till ovanstående naprapatbehandlingar.

Stötvågsbehandling har visats ge bra resultat vid skador som hälsporre, plantar fasciit, benhinneinflammation, trochanterit, hopparknä, löparknä, tennisarmbåge, golfarmbåge, senskador i axel och impingement.